zondag 2 september 2007

Rosa's tweede weekje

Hallo allemaal,

Na haar eerste week heeft Rosa weer een hele boel geleerd, voornamelijk door te kijken. Hier is weer een nieuw avontuur van Rosa Woestenenk.

Afscheid
Op maandag leerde Rosa wat afscheid was. Niet alleen de verloskundige kwam voor het laatst langs om te kijken hoe het gaat, maar ook Tineke, de kraamhulp was die ochtend voor het laatst. Hoewel vooral Marcel en Geraldine een traantje pinkte ("... en nu?"), was ook Rosa enigszins aangeslagen. Haar navelstreng viel er spontaan vanaf. Gelukkig maar, want hoewel de stank al weer minder werd, echt mooi was dat flupje aan haar lichaam niet. Hier nog even een foto van vorige week, waar Geraldine haar in de tummy Tub deed.

Spugen
Deze week was het een beetje de week van het spugen. Nu kun je spugen en spugen, maar wat Rosa deze week een paar keer deed was... SPUGEN! Je moet je voorstellen dat een kleine baby ineens een hele straal van witte vloeistof uit haar mond, een paar meter verder weg weet te spuiten. Het lijkt dan net alsof de kraan even open staat. Als iets een witte motor is, dan is zo'n waterval van melk uit de mond van een baby. gelukkig wist ze daarnaast nog wel genoeg binnen te houden.

Toneelspeelster
Rosa kan inmiddels al heel goed dieren nadoen. Mede dankzij de krampjes, kan Rosa heel goed een speenvarken nadoen. Het huilen gaat over in gillen en het gillen kan soms overgaan naar een lief klein varken geluid! Heel knap! Dat heeft ze niet van haar ouders, want hoewel we heel veel dieren na kunnen doen, die kenden we nog niet. Nu blijven we natuurlijk heel hard oefenen om dat dier ook na te kunnen doen. De buren vinden het misschien iets minder leuk...
Op de foto kun je zien hoe ze ook al een aapje na kan doen. het is niet helemaal goed te zien, maar de houding die ze dan aanneemt is met haar armpjes en beentjes een beetje gekromd, op de buik van (vooral) mama Geraldine zitten.
Kijken, kijken, kijken
Erg leuk om te zien, maar soms niet zo leuk als het 's nachts gebeurt, is dat Rosa af en toe een uurtje alleen maar wil kijken en dan ook alleen maar in ons armen. Neerleggen, voeden of wat dan ook heeft geen zin, want dan gaat ze huilen... nee, ze wil alleen in ons armen en dan lekker om haar heen kijken... kijken... kijken... en dus heel veel leren!

... daarna weer slapen...





7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mbt het nadoen van dieren vind ik jullie imitatie van 'het zoodier' erg overtuigend...

Anoniem zei

'ZooGdier' bedoel ik natuurlijk...

Anoniem zei

wat een prachtige foto's! leuk hè, dat aapjesachtige. sterkte met de krampjes en het spugen (been there...)!

Anoniem zei

dagdag! Dat jullie nog wakker genoeg zijn voor een weblog, knap hoor! Sterkte met het spugen (Jens had dat ook, een spuugdoekje is niet genoeg, daar heb je hydrofieldoeken voor nodig!) en de nachten...! Mochten jullie nog tips willen dan ben ik stand-by! (-:

Annegien zei

Hallo!!

Gefelicteerd met Rosa!! Wat een prachtige dochter. De blog is geweldig. Super leuk dat jullie dat bijhouden. De verhalen zijn zeer herkenbaar.

Hopelijk kunnen we Rosa bewonderen rond Oud en Nieuw als we in Nederland zijn.

Liefs,
Annegien

Anoniem zei

Bij deze en derhalve wil ik opkomen voor den rechten van het kind en de term "speenvarken" is daarom niet op zijn plaats vandaar dit bezwaarschrift. Laten we niet vergeten dat het zich hier handelt om een jong en handelingsonbekwaam kereltje die zich nog niet kan verweren tegen het geweld van de wereld in het algemeen. Ik hoop dan ook dat u uw toon als ouders kunt matigen en het speenvarken alszodanig niet te letterlijk zult opvatten bij het voeren en uitmesten van deze aandoenlijke mensenbaby.

Nogmaals veel geluk met uw zoon dochter of kind (dit bericht is automatisch aangemaakt) en hoogachtend tekenende

M. Hutjes (voorzitter van de bond tegen het uitschelden van kinderen en dieren & muskusratjager)

Arjan Bleeker zei

Hoi lieve Rosa,

Wat leuk dat je al een weblog hebt en dat we zo bij kunnen houden wat je allemaal meemaakt. We komen snel een keertje live naar je kijken! En nemen dan ook een kadootje mee. Heb je nog beschuit met muisjes voor ons over? Of champagne? Of chocolade?

Liefs,
Cor en Arjan