zondag 26 augustus 2007

Het eerste weekje Rosa


Na de eerste dagen, begint Rosa al lekker rond te kijken.

Ze geniet van de geluiden van het stofzuigen, de wasmachine, de afwasmachine en van de contrasten van het licht, de hoofden van papa en mama, de kamer en de chocolade.


De vierde dag, donderdag 23 augustus

Vannacht had Rosa haar eerste (en vast haar laatste?) krampjes. Ze blijkt erg hoog en hard te kunnen gillen. Samen met het gegil gaan haar beentjes omhoog, goeie buikspiertraining, maar wel een zielig gezicht. Vandaag gaat Rosa voor het eerst in de Tummy Tub. Gisteren was ze al lekker in bad geweest, maar vandaag mag papa Marcel haar een Tummy Tub experience geven! En ze vond het geweldig! Helaas geen foto van kunnen maken, maar het was lekker warm en fijn rondspartelen.

Helaas moet je er ook weer uit, zodat je natuurlijk ontzettend koud wordt. Ze kreeg weer even haar bevallingstrauma terug: na een lekker warm bad, een koude omgeving! Na het aankleden was ze dan ook helemaal moe gestreden. Dromend over warme turkse baden, lag ze meteen te slapen...


De vijfde dag, vrijdag 24 augustus

De dag van het beruchte hielprikje. Een hele keurige en officiële mevrouw kwam langs om een gehoortestje te doen. Het gehoor was prima. Maar daarna kwam een prikje in de hiel van Rosa. Marcel wilde Rosa nog verdedigen en die gekke mevrouw tegenhouden, maar hij was net te laat... prik!

Rosa slaapt steeds erg goed. In de nacht slaapt ze zo 3 uur achterelkaar en na de voeding en verschonen, gewoon weer verder alsof er niets is gebeurd. Vandaag hebben we haar ook voor het eerst een kwartiertje in de box laten liggen. Ze was erg onder de indruk van het bewegende flupflup boven haar hoofd. Wat die flupflup precies is, zal ze later nog wel leren... Maar fascinerend was het zeker (zie foto).


De zesde dag, Zaterdag 25 augustus
Vandaag was tante Esmeralda en Oom Jon uit Stockholm op bezoek. Rosa had nog nooit eerder vikings gezien, maar ze was helemaal onder de indruk. Ze kon dan ook de hele ochtend niet slapen... tja wat wil je natuurlijk, zo'n hoog bezoek! Vind je het gek dat je dan niet kan slapen. Marcel heeft haar tijdens het verschonen 's nachts alvast wat engels geleerd ('How are you?') maar ze bleek toch iets te verlegen om dat meteen te gebruiken.

Na het afvallen is ze vandaag voor het eerst over haar geboortegewicht heen. Ze weegt nu 3,5 kilo! Nu heeft mama Geraldine Rosa lekker in de Tummy Tub laten zwemmen. Het was wel wat vermoeiend en spannend voor mama, maar als dank voor deze actie sliep Rosa lekker veel die middag.

De zevende en laatste dag van de week, zondag 26 augustus
De eerste zondag van Rosa. Ze werd even helemaal stil toen ze de kerkklokken hoorde luiden... Ze heeft uiteraard weer goed geslapen en krijgt na twee dagen zogenaamde milieubewuste luiers, gelukkig weer pampers van papa. Al dat doorgelek en die natte plekken lijken nu weer voorbij. Vandaag gaat ze voor het eerst naar buiten. In de ochtend samen met de kraamhulp (Tineke) nog even een checklist gedaan, want tja... die is morgen al weer voor het laatst.

Voor het slapen gaan heeft Rosa nog even lekker van de chocola zitten genieten. Zoals je op de foto kunt zien, zat ze daarna lekker vol en kon ze moe maar voldaan in slaap vallen...


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Rosa!
Hoe bevalt het jou op aarde? Die chocola lusten ik en mijn mama ook wel.
Hopelijk zien we elkaar snel een keer, we zijn tenslotte kersverse nichtjes van elkaar.
Ik kan nu ff niet slapen, maar verder gaat het wel lekker hier.
Doei doei, groetjes van Dolora

Anoniem zei

Dag Marcel en Geraldine,

Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Ze mag er zijn! Groeten, Arthur & Christel

PS En verder feliciteren wij Marcel met deze briljante smoes die hem, na twee jaar vage voetklachten voorgewend te hebben, nu weer minstens vijf jaar verhindert om hard te lopen...

Anoniem zei

Tineke? Van Yunio toevallig? Niet laten gaan, want die is geweldig!! (Als het inderdaad dezelfde Tineke is.)

Minou zei

Lieve Geraldine en Marcel,
Stoer hoor, het eerste Woestenenkje van de 21e eeuw ! Wat zullen opa en oudoom Woestenenk daar blij mee zijn, om toch die bijzondere achternaam te laten voortleven... Het leek immers niet te lukken na 2 Van Bakeltjes en 2 Bogers ;-) Van harte gefeliciteerd met dit mooie meisje, we komen snel kijken, dit berichtje plaats ik omdat ik weer 's te laat was om te kunnen bellen (terecht nemen jullie de telefoon niet meer op...). Dikke kus van Minou & de 3 Van Bakeltjes Anton, Robin en Tim

Anoniem zei

Lief zeg, Rosa met de chocola! Ze weet al vroeg wat goed voor d'r is. ;-)

Anoniem zei

Beste Geraldine en Marcel,
Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertje Rosa. Mooi kindje hoor.
Van Frank vernam ik het nieuws na mijn vakantie.
Een nieuw leven beschouw ik toch als een geschenk uit de hemel.
Heel veel genieten van Rosa, zij krijgt vast een mooi leven.
Groetjes,
Joop Witteman

Anoniem zei

Hoihoi! Wat een heerlijk smeuïge verhalen hier op de website van de mooie Rosa! Fijn dat het goed gaat. Doei!