zondag 30 september 2007

De 6e week

Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe pagina is?
Stuur dan een mailtje naar de kat: jipdekat@yahoo.com
*************************************************
Hallo allemaal,

Maandag 1 oktober is Rosa al weer zes weken oud. Dat wordt een zogehete "sprong"dag genoemd. Na zes weken kan er namelijk van alles veranderen, bijvoorbeeld echt lachen :)

Slapen
Rosa begint nu af en toe 's nachts wat langer door te slapen. Een enkele keer wel 5 uur achter elkaar! Dus wie weet komt snel het moment dat we de nachten alweer door kunnen slapen. Hoewel we dan het gezamenlijk opstaan om 1.00 uur en half 5 wel zullen missen natuurlijk :)
Hier nog een leuke foto dat ze voor het eerst echt sliep in de hangmat. Geraldine legde Rosa even in de hangmat omdat ze boven iets wilde pakken... Toen ze terugkwam lag ze te slapen... die lieve kleine Rosa...!


Uitje
Rosa is ook weer het weekend even weg geweest. We zijn zondag naar het Theatersportweekend geweest in Doorn. We hebben er alleen even van de heerlijke lunch gebruik gemaakt en iedereen even Rosa laten zien. De autorit was natuurlijk weer heerlijk en de boslucht in Doorn nog beter! Helaas moesten we snel weer naar huis, maar het was even leuk om alvast mee te maken hoe leuk een weekendje in het bos kan zijn. Rosa wil vaker!


Flesje
Afgelopen week heeft Rosa voor het eerst het flesje gekregen. Het was natuurlijk wel even wennen en de eerste reactie was huilen, maar na een stukje lopen (en blijven lopen natuurlijk) wilde ze wel. Ze keek zelfs een beetje verbaasd dat er ineens melk uit dat plastic flupje kwam. Dat smaakte naar meer. Ze dronk het in een lange teug helemaal leeg!!

Op de foto kun je (als je goed kijkt) nog een traantje zien gaan van het huilen daarvoor... maar dat was nu dus over.


Föhnen
We vinden zo af en toe wat trucjes en ideetjes uit om Rosa wat rustig te krijgen als ze huilt en niet wil slapen (overdag). Maar de beste methode tot nu toe en met stip op nummer 1, is de föhn. Stofzuiger, wasmachine en afwasmachine zijn allemaal van de top weggeföhnd... Doe de föhn aan en ze stopt direct met huilen... erg grappig om mee te maken. Als je het een keer wilt horen, kom gerust langs.


Oma-dag
Vrijdag was het oma dag. Allebei de oma's kwamen langs om weer even met Rosa te knuffelen en Geraldine weer een beetje te helpen met wat klusjes die waren blijven liggen. Erg fijn dus. Maar voor Rosa was het helemaal feest. Hoewel Rosa overdag nog niet zo veel wil slapen, wilde ze wel dolgraag in de armen van beide oma's slapen. Op de foto's kun je dat zien.


Vriendjes
In de categorie vriendjes, is deze week Thijmen langs geweest. Thijmen is de zoon van Jetteke, een vriendin van mama. Hij is wel ietsje ouder, maar omdat hij een dag na de uitgerekende datum van Rosa is geboren, is Rosa eigenlijk stiekem ouder, want ze was eerder uitgerekend. Op de foto zie je al een beginnend lachje van Rosa
(...wat je niet ziet is dat ze daarna begon te huilen...)

De katten
Natuurlijk komen nu ook de katten weer aan de beurt. Dankzij Oma Graddie heeft Jip weer een beetje kunnen spelen met bolletjes wol. Hij was weer even een klein puppie.. eh... kitten. Maar de katten missen nog steeds wel onze aandacht, dus als je een keer de katten wil komen aaien, doe dat gerust. Op de foto zie je dat ze van ellende elkaar maar gaan opzoeken en lekker bij elkaar gaan liggen....

1 opmerking:

MF Boersma zei

een site van 1 oktober en niemand reageert! Gaat dat dan zo snel met zo'n nieuwe wereldburger, gaat het nieuwe er dan zo snel af?! Het is schandalig! Rosa is nog steeds prachtig. Wel vermoeiend he, als ze overdag niet slaapt. Ik weet er alles van met Jens, die kreeg het ritme na een maand of 3 pas een beetje te pakken. Genietse!