zaterdag 15 september 2007

Haar derde en vierde weekjes

Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe pagina is?
Stuur dan een mailtje naar de kat
: jipdekat@yahoo.com

*************************************************
Hallo allemaal,

Inmiddels al weer twee weken verder, zijn hier op veler verzoek gelukkig weer de leuke, snoezige, grappige, serieuze en ontroerende avonturen van Rosa Woestenenk! Uiteraard ook met foto's.

Wakker en kijken
Hoewel de eerste weken gekenmerkt werden door slapen, is Rosa deze weken vooral wakker. Gelukkig alleen maar overdag, maar toch is dat best lang, misschien iets te lang. Ze wil vooral kijken en bij mensen zijn. Het lijkt er op dat ze gewoon gezellig bij haar papa en mama wil zijn en niet wil slapen. De foto hiernaast is van het meest populaire voorwerp om naar te kijken, namelijk een orchidee (dus niet een roos).
's Nachts kan ze tussen de voedingen door haar slaap nog een beetje inhalen. Foto's van het wakker zijn, kun je hieronder zien.

gegroeid
Je zult het niet geloven, maar we vinden dat Rosa al is gegroeid. Een mooi pakje (een hansop?) die we van opa en oma Apeldoorn hebben gehad, past nu een stuk beter. Eerst zwom ze met haar voetjes ergens in de pijpen van het pakje, nu komt ze al in de sokdeeltjes. Maar zeker weten doen we het niet meer... was het nou echt zo? Ach, in elk geval kan ze al een beetje met haar nek omhoog blijven. Vooral als ze heel hard huilt, dan is ze ineens erg sterk! Kan ze al om haar heen kijken (door haar traantjes heen) en als we haar dan even op haar buikje leggen gaat ze al stiekem omhoog kijken!
Lachstuipjes
Gelukkig heeft ze naast het huilen ook al een beetje lachstuipjes. Eerlijk is eerlijk, het is nog geen lachen, maar je kan het er zeker van maken. Verder was papa even een paar dagen in Londen, maar hebben gelukkig de oma's allebei goed geholpen met alle verzorgingstaken. Mama was anders helemaal alleen met Rosa en dat vindt Rosa wel leuk, maar mama niet zo. Op de foto zie je oma Soest met Rosa.

De poezen
Jip en Ling reageren beiden een beetje anders op Rosa. In eerste instantie leek het wel aardig te gaan, maar nu na bijna een maand begint Jip wel een beetje vervelend te worden. Hij vraagt steeds meer aandacht en wil 's nachts al naar beneden en brokjes krijgen en mauwen en douchen en rennen en alles wat je 's nachts niet wil doen als kat. Ling is wat nuchterder. Ze is alleen een beetje bang dat ze weer van het bed wordt gehaald zodra Rosa op onze kamer alleen ligt en zij dus moet vertrekken: "hè, verdulleme", zie je haar dan denken.









****
Extra: Rectificatie na bezwaar
Bij het vorige bericht "tweede week Rosa" is een reactie van Remco gekomen met daarin een bezwaar aangaande de term "speenvarken" in de betreffende tekst. Hieronder kun je zien hoe Remco en zijn (eerste) cliënte net hebben overlegd. De eis van het duo was een rectificatie in het eerstvolgende Blogger bericht. Aldus geschiedde: "Excuses voor het gebruik van de term speenvarken voor een zo jong en handelingsonbekwaam meisje". Hiermee hebben wij aan onze plicht voldaan om de betreffende rectificatie te publiceren.

Geen opmerkingen: