dinsdag 25 september 2007

Een maandje Rosa

Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe pagina is?
Stuur dan een mailtje naar de kat: jipdekat@yahoo.com
*************************************************
Ha lieve mensen,
Afgelopen week is Rosa al een maand geworden! We hebben dat gevierd met heerlijke Ben en Jerry's ijs. Rosa heeft daar dan een dag later via de moedermelk ook heerlijk van genoten!
Hier weer de nieuwe avonturen van Rosa Woestenenk.

Eerste autorit
Rosa heeft na 4 weken al haar eerste autorit meegemaakt! Omdat Rosa en Dolora, haar nicht van 3 weken ouder, elkaar nog niet hadden gezien, zijn we dat weekend naar Amersfoort toegegaan. Op de foto zie je dat Dolora nieuwsgierig is hoe het toch kan dat Rosa haar broekje nog zo lekker wit is... Rosa geeft haar de tip om je broekje schoon te likken.


Ook haar grote neef Redlef was erg benieuwd, want hij had haar ook nog niet gezien. Redlef gaat nu bijna naar school en vindt het dus erg leuk dat hij niet alleen een zusje, maar nu ook een nichtje heeft. Op de foto zie je Redlef poseren voor een ander fototoestel met Dolora op schoot.




Praten

Rosa begint, nu ze een maand oud is, echt al een beetje te praten. Het is nog erg onverstaanbaar, maar je merkt dat de zinsbouw en artikulatie al in een gevorderd stadium zijn. Eigenlijk is het de hele tijd het zinnetje 'euh...euh...euh...', maar dat bewijst dat ze gewoon de woorden nog niet echt kan vinden, maar praten is het! Ze kijkt dan eerst naar verschillende voorwerpen in het huis, je ziet haar denken, haar mondje gaat dan in een 'o'-vorm en dan plotseling, komt er weer zo'n zinnetje...'euh...euh...euh...'

De katten
En natuurlijk dit keer weer een paragraafje over de katten. Ditmaal alleen Jip, want die heeft ineens het lef gekregen om in het bedje van Rosa te gaan springen. Natuurlijk alleen als Rosa zelf er niet is, want daar is hij gelukkig veel te angstig voor. Maar we willen natuurlijk niet dat het bed van Rosa onder de haren is, dus gooien we hem er meteen uit. Sorry voor de diernliefhebbers, maar Jip krijgt dan 's avonds ook een extra brokje. Helaas hebben we hier verder geen foto van (anders brengen we andere katten weer op ideeën).

Rosa, een winnares
Verder willen we nog even melden dat de foto met de chocolade (zie "eerste weekje Rosa" in mapje augustus) een prijs heeft gewonnen bij Totdatdedomvalt. Het thema van de fotowedstrijd was Chocolade en die was bij deze foto goed aanwezig. Zo zie je maar... Rosa is nu al een winnares!!

Nieuwe standjes
Hieronder nog wat foto's in verschillende standjes in volgorde van "the place to be!"
1. Op mama's buik
2. In draagdoek bij mama
3. In de hangmat

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Rosa!

Dat van "euh euh" wist ik nog niet. Ik zeg altijd "huh huh". Ook leuk.
Maar wat ik laatst ontdekte: een soort konijn dat beweegt als ik er met m'n hand tegen aan sla. Moet je ook eens proberen.
Heb jij ook al een keer zo'n plastic tuut in je mond gekregen? Geef mij die tepel nog maar even.

Ik zie je weer op Redlef z'n feestje. "huh huh".

marianne zei

Ha mooie Rosa!

Wat fijn dat ik even wat nieuwtjes over je heb kunnen lezen want jan en ik zijn er nog niet aan toe gekomen om je te bezoeken thuis.
Wij hebben tot half september vakantie gehad en zitten nu volop in een verbouwing...maar we maken een keer een afspraak. Toch vind ik het leuk om te zien hoe wijs jij de wereld al inkijkt en wat zullen je ouders trots zijn!
Ook je nichtje Dolore en neefje Redlef zullen blij zijn met je en niet te vergeten poppenoma! Ze heeft weer een life model tot haar beschikking!
Lieve Rosa we gaan je zien, Al het goede en een lang gezond en gelukkig leven met je trotse ouders toegewenst van Jan en Marianne Verhoeks, AVE!