woensdag 22 augustus 2007

De eerste dagen van Rosa


Hallo allemaal,

Het lijkt al weer even geleden, maar maandag 20 augustus is Rosa Woestenenk geboren. Rosa is de lieve dochter van Marcel en Geraldine. Op deze pagina zie je een paar foto's van Rosa en wat familie. De bevalling ging zeer voorspoedig. Het was natuurlijk wel pijnlijk voor Geraldine en Rosa, maar gelukkig duurde het minder lang dan normaal, zodat Rosa al om 00:09 uur werd geboren.


Papa en mama
De papa van Rosa heet Marcel en de mama van Rosa heet Geraldine. Op de foto kun je hen trots zien kijken terwijl Rosa op de schoot van mama ligt. In dat glaasje zit natuurlijk geen champagne, dat zul je begrijpen. Dat zou niet zo netjes zijn, toch?... Maar hij was wel lekker en het was erg leuk om op dit nieuwe leven (van Rosa en voor ons) te toasten.


Opa's en Oma's
Rosa heeft de eerste dag van haar leven erg genoten van de aandacht van de mama, de papa en de opa's en de oma's. Ook was er een kraamverzorgster die natuurlijk, naast de moeder ook veel aandacht voor Rosa had. Tja, wat wil je met zo'n mooi koppie! Natuurlijk werden er wat statie portretten gemaakt. Hierbij even twee foto's van de beide trotse oma's met Geraldine en Rosa natuurlijk. Rosa moet je wel een beetje zoeken, maar je raadt het al, ze ligt op de schoot van mama...






De tweede dag
Vanaf de eerste avond, werd het ineens wat lastiger om aan de borst te drinken. De tweede dag werd Rosa zelfs een beetje bozig (op haarzelf nemen we aan). Ze wilde de hele tijd graag drinken, maar omdat ze zo'n honger kreeg, werd ze ongeduldig. Als ze dan niet meteen de borst voelde/rook werd ze te druk en kon ze niet meer drinken... Ingewikkelde spiraal! Iedereen (inclusief Rosa) wil dat je drinkt en toch lukt het niet. Gelukkig zijn voor dat soort kleine en basic probleempjes ook weer oplossingen: Extra voeding geven met een klein drinkcupje. Dat was natuurlijk voor Marcel erg leuk (en druk) want dan kon hij ook een keer drinken maken en geven.

De derde dag

De derde dag gaat helemaal goed! De nacht was uitstekend doorgebracht met veel drinken. Ook de poezen Jip en Ling beginnen een beetje normaal naar Rosa te kijken zonder meteen weg te vluchten. Ze begon al verstoppetje te spelen (zie foto, kun jij haar zien?) en dronk ontzettend veel! Maar slapen heeft ze in elk geval heel goed geleerd tijdens de 9 maanden en 2 weken in de baarmoeder van moeder, want slapen... dat doet ze al die tijd als de beste!

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Rosa,
Welkom in de Bladstraat....
Na een lange tijd eindelijk weer een dame om het mannenspul aan te vullen.
Wij zullen je webblog natuurlijk volgen en papa Marcel van commentaar voorzien als wij iets missen.
Heel veel groeten,
De Bosmannen

Anoniem zei

Dag Marcel en Geraldine,
Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter Rosa! Wat een mooi meiske, ik kan me voorstellen dat jullie erg trots zijn.
Vandaag ontving je 'oude' team het geboortekaartje, vandaar dat ik meteen even op Rosa's site kom kijken. En dat zal ik nog wel vaker doen.
Heel veel geluk met z'n drieën!!

Anoniem zei

Hallo trotse ouders!

Dat hebben jullie goed gedaan :-)
Wat een plaatje!
Ik kom graag een keertje langs op kraamvisite met een mooi cadeau van Tri-ennium.
Geniet ervan, veel geluk en plezier op de roze wolk!

Groeten,

Tania (Tri-ennium)

Anoniem zei

Hallo Marcel en Geraldine,

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter!!!

Wat is zo'n weblog leuk, zeg.
Ik hoop gauw met Rosa kennis te kunnen maken.

groetjes,

Hanskje

Anoniem zei

Hoi M & G,

De laatste loodjes wogen inderdaad het zwaarst maar het is de moeite waard gebleken. Wat een ontzettend mooi meisje! (En ook zo'n superleuke kamer!)

Heel veel geluk en net zoveel plezier gewenst met Rosa.

Saskia (Tri-ennium)

Anoniem zei

Hallo mooie Rosa,
Welkom in de wereld. Ik wens je natuurlijk veel plezier met je ouders, veel gezondheid en ontzettend veel leuke kraamkadootjes toe! Want, eerlijk is eerlijk, wij vrouwen houden nou eenmaal van kadootjes!

Tot snel en zeg maar tegen papa en mama dat ik ze veel geluk toewens. Geniet maar lekker veel van elkaar.
Ti-ennium collega, Marielle.

rbz zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Mokum 2007

Hi Geraldine and Marcel,
Rosa is beautiful! Welcome to the world.
I'm stacking up on the muisjes (I think I know which color).

Mazel Tov!

Rod

Anoniem zei

Ha die Marcel en Geraldine,

vandaag het officiële bericht ontvangen van de geboorte van Rosa, hoewel wij het natuurlijk al iets eerder wisten. En meteen op de site gekeken, wat een prachtig meisje....die 2 weken heeft ze gewoon nog even gebruikt als schoonheidsslaapje.

We komen snel een keer dit wonder bewonderen.
Jurgen en Inez

Anoniem zei

Hoi Geraldine & Marcel,

Wat leuk om dit allemaal zo te volgen. Ik moest even lachen om de feestelijke 'champagne' - Marcel, dat had je er niet bij hoeven zeggen dat het niet echt was, een beetje shockeren mag wel af en toe ;-)
Veel plezier met Rosa, ze ziet er lief uit en jullie ook, en ik kom binnenkort met de baby tattoos langs!
Groetjes van
Stine

Janneke zei

Hoi Marcel en Geraldine,

Gefeliciteerd met jullie fantastische dochter !

Ik lees dat ze haar naam eer aan doet, want ze slaapt als een roosje! (schuddebuik)

Geniet ervan en tot gauw!

Anoniem zei

Wauw, wat een mooie meisje! Ontzettend gefeliciteerd met Rosa, daar is ze dan eindelijk! En Geraldine, wat zie je er goed uit zo meteen na de bevalling, dat is wel eens anders. Heel veel geluk, en tot gauw.

Margreet & family

Anoniem zei

Gefeliciteerd met een bijna een week met Rosa!
Veel liefs van:
Esmeralda, John en mama.

Monique zei

He M, G en Rosa, wat leuk om jullie en Rosa al te kunnen zien op deze blog! Ik verbaas me altijd weer over de afmetingen...klein!!
Je ziet er inderdaad supergoed uit G, na zo'n olympische prestatie. Fijn dat alles vlot en goed ging. Ben met Stine een kraambezoek aan het plannen, haha, jullie horen er snel van. veel geluk voor Rosa en veel liefs van Monique