maandag 7 januari 2008

Rosa op reis...

Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe pagina is? Stuur dan een mailtje naar de kat: jipdekat@yahoo.com
*************************************************
Rosa is nu al 4,5 maand en heeft de afgelopen maand veel gereisd. Daarom dit bericht het thema reizen en feesten. Veel leesplezier...

Rosa wordt 4 maanden
Misschien niet echt gevierd, maar wel een foto waard was de dag dat Rosa 4 (maanden) werd. Hier is de foto met in haar hand lekker een rammelaar. We moesten die dag veel oefenen, omdat het bijna kerst werd. Met kerst moest ze natuurlijk beter een kerstmannetje na kunnen doen dan Dolora, haar 3 weken oudere nichtje. Of dat ook gelukt is, lees je verderop...
Rechtop zitten
Nog even niets met het thema te maken, maar wel meer dan benoemenswaardig, is dat Rosa al (bijna) rechtop kan zitten. Met een klein beetje hulp zit ze rechtop lekker naar buiten en de omgeving te kijken. Op de foto kun je ook al zien dat ze dan zelfs al kan spelen!!


Zweedse kleding
Om het thema reizen maar meteen gestalte te geven, hebben we hier en foto van echt zweedse kleding. Een heerlijk warme (ski?)pak speciaal voor Rosa met de post meegestuurd door tante Esmeralda vanuit Zweden. Zoals je ziet, zit Rosa er prima in. Ze heeft het lekker warm en met die vriesperiode was dat natuurlijk heerlijk :)

1e kerstdag

Op kerstavond zijn we naar Apeldoorn gegaan. Daar wonen de opa en oma van Rosa. De reis vond ze prima, maar het logeren was wel wat spannend. Natuurlijk heeft Rosa veel genoten van alle aandacht en, zo bleek later, de meeste kadootjes onder de boom waren voor... Rosa!!
We hebben met z'n allen heerlijk gegeten, maar helaas voor Rosa, kon ze daar niet bij zijn. Ze moest al vroeg naar bed. 's nachts wilde ze toch even laten blijken dat ze het leuker gevonden zou hebben als ze er wel bij had geweest.
De eerste kerstdag was heel leuk, we hebben nog eekhoorntjes gezien in de tuin van opa en oma.











2e kerstdag
Op tweede kerstdag reisde we naar Soest, waar de andere opa en oma wonen. Daar kwamen later ook Dolora met haar grote broer Redlef en haar papa en mama bij. Het was dus een dolle boel. Iedereen had een deel gekookt en wij hadden een heerlijk toetje (cakejes met kerstmannetjes er op) gemaakt. Dolora won helaas met kerstmannetje spelen. Zij kon oneindig rammelen. Rosa liet de rammelaar na een paar keer los, waardoor ze op een uitstekende tweede plaats terechtkwam.
Helaas was Rosa een beetje zat van al die drukte en wilde vroeg naar huis. Ze kon niet slapen van alles wat ze had meegemaakt. Rechts op de foto Neef Redlef bij de boom.













Oud en nieuw
En alsof het nog niet genoeg was, kwam er ook nog een oud en nieuw weekend, helemaal in Friesland (zuid-west). Daar zaten 10 volwassenen en een 6-tal kinderen in een zeer lux huisje van de laatste dagen van 2007 te genieten. Rosa vond het natuurlijk ook dit keer weer allemaal spannend, maar de tweede nacht kon ze gelukkig weer goed slapen. Quinten de eilandbewoner mocht Rosa even vasthouden. Rosa heeft toen meteen het spelletje van hem overgenomen. Wat leert ze toch snel! zie foto. Op de tweede foto kun je het, dat weekend populaire spel, Hippe Kippen zien. Op de derde foto kun je Rosa op de schoot van Liesbeth, de organisator van het weekend, en Myrthe zien.















Kunstwerken
Rosa heeft haar eerste kunstwerkje gemaakt! Op duimelot heeft ze op de eerste dag van 2008 een heel mooi engeltje gemaaakt. Navraag leerde ons dat ze alleen met haar handjes de vleugeltjes heeft gekleurd, maar toch. Naast zelf een kunstwerkje gemaakt, heeft ze ook een kunstwerkje gekregen van een vriendin van oma, Ineke. Zij heeft een trui voor Rosa gebreid, zie foto!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Rosa

wat een avontuur heb je meegemaakt Rosa.
Leuk en mooi kunstwerkje heb je gemaakt op de creche samen met je juf.

Liefs en knuffeltje van Oma uit Soest.

XXX zei

Eindelijk weer eens tijd om je weblog te lezen. Je kan mooi schilderen, maar nog veel mooier schrijven. Je gaat vast ooit de nobelprijs voor de literatuur winnen.

groetjes uit Duitsland (dat is nog verder weg dan waar je met Oud en Nieuw was)