zondag 20 januari 2008

Rosa 5 maanden

Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe pagina is? Stuur dan een mailtje naar de kat: jipdekat@yahoo.com

*************************************************
Rosa 5 maanden: thema: Bewegen!

Hallo allemaal,


Vandaag is het 20 januari 2008, wat druiliger weer, maar dat mag de pret niet drukken om toch lekker een rondje te lopen door Utrecht om te vieren dat Rosa weer een maandje ouder is geworden: Een hand vol!


Spray weekend
Het eerste weekend na oud en Nieuw was meteen al weer gereserveerd voor een weekendje met vrienden. Dit keer de vriendenclub van de oude school van papa, namelijk wat nu heet de Spray-Blondgroep. Het was een heel eind rijden, namelijk het aller zuidwestelijke puntje van Zeeland. Eigenlijk moest je zelfs volgens de planner via Antwerpen rijden, maar dat werd door vrienden afgeraden, omdat je er schijnt te kunnen verdwalen. Wij kwamen pas zaterdag omdat ik best wel een beetje moeilijk ben bij weekenden en ik wil niet te lang blijven. Papa en mama gaan dan gewoon voor de zekerheid maar 1 nachtje. Het was erg gezellig. Ik heb nu ook Newa en Kas gezien en Leandro was ook al weer gegroeid zag ik. Hij wilde mij versieren, maar ik deed net alsof het me niets deed. Er stond ook nog een kerstboom, die kun je op de foto zien waar ik met papa en mama op sta.

Bewegen
Rosa heeft inmiddels al weer een heleboel bewegingkjes geleerd. Ze kan bijvoorbeeld met een beetje hulp al een beetje omdraaien. Als ze heel boos wordt (op haar buik vindt ze het namelijk nog niet zo heel leuk), kan ze zelfs helemaal alleen omrollen. Ze is dan wel erg verbaasd.
We zijn nog steeds in zware training om haar op de buik te laten spelen. Ze kan dan wel naar een balletje kijken, probeert die dan ook te pakken, maar is het dan wel weer zat en wil ze weer gaan zitten of op haar rug liggen kijken naar de omgeving.
Wel kan ze dan op haar rug de beide beentjes omhoog gooien (zie foto). Ze begon pas geleden met haar linker been de hele tijd op en neer te bewegen, maar dat kan ze nu dus met beide benen!




Hardop lachen
De laatste week heeft ze geleerd hoe leuk het wel niet is om hardop te lachen. Ze maakt dan is ene klein geluidje, maar kan soms ook echt een beetje schateren. Wat vooral heel goed werkt (ontdekt door Martine van Totdatdedomvalt (zie http://www.totdatdedomvalt.com/)) is plotselinge beweging met haar knuffel Knut te maken. We hebben ook een geposeerde foto van Knut hier rechts.


Rosa's mond
Haar mond is nu toch wel haar favoriete lichaamsdeel. En niet alleen omdat ze er heel hard mee kan lachen, maar om nog twee andere redenen. Ze vind het namelijk leuk om alles wat ze ziet, voelt of aanraakt, ook graag in haar mond te stoppen. Maar nog wel het grappigste is dat ze het een paar dagen heel leuk vond om met haar mond dicht een geluid te maken. Dan leek het net alsof we haar hadden gegijzeld en dan hoorde je in de babyfoon: "mmmmm mmm mm mmmmm mmmm hhmm hhhmmm-mmm". Gelukkig deed ze het niet in de kinderwagen, zodat niet de hele straat de politie ging bellen.

De katten

Hier is dan eindelijk weer een paragraafje over Jip en Ling. Ling vindt het nogsteeds niet zo fijn om bij Rosa te zijn. Ze loopt om haar hen als ze te dichtbij komt en rent weg als we Rosa naar haar toe laten komen.

Jip begint het wel aardig te vinden als ze aait. Hoewel we ons afvragen of hij wel doorheeft wie hem aait, laat hij het wel toe. Hij gaat zelfs een beetje spinnen. Zie de foto's. Op de eerste foto ligt Jip tegen de voet van Rosa tijdens het voeden (van Rosa wel te verstaan).







Gewichtscurve na 5 maanden



Groeicurve na 5 maanden




3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Rosa

Misschien word je wel net zo lenig als Oma toen ze nog een klein meisje was.

Liefs en kusjes van Oma Graddie

Anoniem zei

Jeetje Rosa,
Er blijft niets onopgemerkt voor jouw papa en mama over hoe het met je gaat. Gelukkig gaat het hardstikke goed met je. Wanneer kom je eens bij ons spelen of logeren? Lijkt ons hardstikke leuk!
Liefs, Leandro en Gianluca

Anoniem zei

Rosa esti o fetita foarte dragalasa !
Am vazut de la inceput toate imaginile cu tine.Imi place ca iubesti pisica, care este foarte frumoasa.Felicitari pentru aniversarea a 5 luni.Astept imagini noi. Tanti Marinka.
31 ianuarie 2008