zondag 25 mei 2008

De resultaten van het gymen


Hallo allemaal,
Rosa is al een hele tijd bezig hard te gymen om op haar buik te kunnen spelen. In dit bericht zul je lezen dat dit nu zijn vruchten begint te plukken (of zo iets).

Veel leesplezier!

Zitten
Vorige keer heb je al kunnen bewonderen hoe de buiklig een beetje op begint te komen. Inmddels gaat dat al aardig goed, want ze houdt het lang vol. Nog steeds wil ze na een tijdje even huilen omdat ze niet weet hoe ze weer verder moet (kruipen lukt nog niet), maar dat mag de pret niet drukken. Wat ze nog veel leuker vindt is zitten. Hier zie je een paar foto's waar ze zelf lekker rechtop zit en soms aan het spelen is.



Emmertjes
Sommige speeltjes zijn net iets meer in trek dan anderen. Zo vindt Rosa het geweldig om met speeltjes te spelen die geluid maken (of geluid maken omdat Rosa er mee aan het tikken is tegen iets anders), zoals rammelaar, belletjes en papier. Maar het beste speeltje van het moment is de serie emmertjes die in elkaar kunnen... of beter gezegd, juist uit elkaar. Ze gaat ze heel zorgvuldig één voor één uit de volgende (iets grotere) emmer halen. Ze begint ze zelfs al weer af en toe terug te doen, maar dat is nu nog toevallig.

Een foto tussendoor
Omdat we eigenlijk nu al 9 maanden alleen maar foto's van Rosa maken en maar sporadisch een andere foto kieken, vinden we het leuk ook zo'n foto eens te publiceren. Dit is een roos uit onze eigen tuin. Deze roos (plant) bloeit dit jaar voor het eerst en kijk eens hoe goed!!

Geven
Rosa heeft een nieuw spelletje gevonden: Iets geven aan iemand anders, althans, in elk geval papa en mama. Want ze wordt inmiddels ook een beetje éénkennig. Als ze denkt dat één van ons binnen komt en het blijkt een klsujesman te zijn, moet er toch even gehuild worden. Gelukkig is het snel weer goed. Maar tegen papa en mama kan ze nu dus zelfs iets geven. En dan gaat ze ook lachen... haha, papa pakt het aan. Leuk joh!

Vriendinnetjes
Rosa heeft natuurlijk al een heleboel vriendinnetjes opgebouwd in die 9 maanden. Op het kinderdagverblijf, Sesam, kennen ze weer 'groepen', omdat het verblijf te groot is voor één grote groep. Zo zit Rosa in de groep Yufem en daar zitten vriendjes en vriendinnetjes van 0-2 jaar. Van Linda (van Sesam dus) hebben we al gehoord dat ze al veel met de andere kindjes doet. Maar we zijn op 2e pinksterdag naar Shanti en Roger geweest waar ze lekker met Jade kon spelen. Jade speelde misschien met Rosa als levende pop, maar Rosa vond dat ondertussen harstikke leuk. "Rosa moet weer wat drinken", was een vaak gehoorde zin van Jade en vervolgens ging ze Rosa Rosavicee geven.

Een ander vriendinnetje is natuurlijk Minne, de kersverse dochter van de buren (Bob en Mirjam). Op de foto zie je dat ze het leuk vonden om een mooie kunstfoto van zichzelf te maken. Wij zeiden natuurlijk allemaal dat ze gewoon naast elkaar moesten liggen, maar Rosa en Minne vonden dit veel leuker... 't is me een stelletje die twee!

Zwart wit
Over buren en kunst gesproken... Jacqueline (dochter van de andere buren), heeft een hele sessie Rosa (deels met papa) gemaakt in zwart wit. Ook de eerste foto helemaal bovenaan is van Jacqueline. Ze gaat op fotocursus, maar ze doet het nu al helemaal geweldig. Dus deze foto's wilde ik jullie als trouwe lezer, niet onthouden.











De katten
En dan natuurlijk weer de afdeling katten, of eigenlijk weer gewoon Jip (sorry Ling). Ling is namelijk veel minder beneden sinds ongeveer 9 maanden. Jip laat hier zien dat hij Rosa al aardig tolereert. Hij geeft haar zelfs af en toe kopjes. Dat is heel aardig van Jip natuurlijk. Daarom krijgt hij heel af en toe, op verzoek van Milly uit Haren (zie: de reacties bij vorige keer) het bijna lege kommetje van Rosa voor zijn neus om het helemaal uit te likken. Zie foto.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Rosa

Hallo Lieve Rosa

Oma komt net weer thuis van een week-endje Woerden.
Keek of er een mailtje was.
Ja hoor weer een nieuw berichtje van Rosa,Die weer heel spannend waren.Oma heeft gezien dat je al een heel klein beetje op je rug achteruit kan als je je voetjes op de grond af zet heel knap hoor.
Oma heeft er weer van genoten.
Tot gauw Rosa.

Groetjes en kusjes van Oma Graddie